MENU

woning van karnebeek


Vakantiewoning op een landgoed

Op landgoed De Eese stond aan de rand van het bos een vervallen boerderijtje. De opdrachtgever wilde een nieuwe woning op deze plek, maar alleen als hetzelfde volume teruggebouw kon worden. Door middel van een uitgekiende compositie van bijgebouw en vrijstellingen kon het toegestane volume van 600m3 worden vergroot tot 900m3. Hierdoor ontstond een intrigerend volume met een scherpe cesuur, dat door zijn grote dakvlak verwantschap heeft met de typologie van de boerderij. De loggia op de verdieping kijkt uit over de velden voor het spotten van reeën.

vakantiewoning
doorkijk
open haard
vide
verticaal binnen
huis sneeuw

locatie

Landgoed Heerlijkheid De Eese Steenwijk

opdrachtgever

Familie Van Karnebeek

aannemer

Been Eesveen

status

opgeleverd in 2006