MENU

BUREAU WIEBING ARCHITECTEN


 

 

Wiebing Architecten is een architectenbureau dat sinds 2011 is gevestigd in de Bollenstreek (Noordwijk/Katwijk). De ervaring strekt zich uit van kleinschalige woningbouw tot grote kantoorcomplexen en alles wat daar tussen zit. Hoewel het bureau in deze hoedanigheid nog niet zo oud is, is de ervaring van een veel grotere periode. Tot 2011 was Gert Wiebing partner bij Architektenkombinatie Bos Hofman Wiebing in Den Haag. Zie hiervoor ook het curriculum vitae van Gert Wiebing. Concreet bestaat die ervaring uit particuliere woningen, sociale woningbouw, luxe appartementencomplexen, scholen, musea en gerechtsgebouwen, kantoren en bijeenkomstgebouwen.

De expertise betreft studies voor kleine en grote projecten, met name waar het bestemmingswijzigingen betreft, architectonische ontwerpen, uitvoerings- en directietrajecten bij zowel nieuwbouw als renovatie en herbestemmingen.
Er is een min of meer vast samenwerkingsverband met gespecialiseerde bureaus op het gebied van constructies, duurzaamheid en bestemmingswijzigingen. Hiertoe behoren Faas & Van Iterson, BouAd, en Havenland. Waar nodig worden ook andere adviseurs ingeschakeld.

Voor haalbaarheidsstudies wordt gebruik gemaakt van de expertise van Damen Makelaars en Chronos Vastgoed. In het bijzonder kan de affiniteit met oudere gebouwen genoemd worden, waarbij de opgave tot vernieuwing leidt tot spannende samensmeltingen van oude details met moderne materialen, van oude monumentaliteit met nieuwe functionaliteit.

Over Wiebing

In 1979 begon Gert Wiebing zijn studie bouwkunde aan de TU te Delft. Tijdens zijn studie werkte hij bij Cees Dam aan diverse prijsvragen en de optiebeurs aan het Rokin. Ook was hij betrokken bewonersorganisatie de Groene Eland voor het beoordelen van wijkplannen. Aan het eind van zijn studie was hij een korte tijd werkzaam bij het RIGO, research instituut voor de gebouwde omgeving.

Na zijn studie bouwkunde startte Wiebing bij Mecanoo Architecten in Delft. Hier heeft hij zich beziggehouden met woningbouw en scholen, oa het Isala College in Silvolde. Na vier jaar bij Mecanoo, in 1993, stapte hij over naar overstappen naar DJVDL architecten, een beginnend architectenbureau in Den Haag. Dit was echter van korte duur; een aantal projecten stopte voortijdig. Na een kort verblijf bij de Rijksgebouwendienst, kwam Wiebing bij Architektenkombinatie Rosdorff. In deze periode werkte hij aan Kijkduinpark, het Nederlands Congresgebouw, en een nieuw onderkomen voor het Joegoslavië Tribunaal.

In 1998 werd Gert Wiebing partner bij de Architektenkombinatie, die fuseerde met de bureaus van Karel Rosdorff en Fred Bos tot Architektenkombinatie Bos Rosdorff Wiebing. Er volgde een tijd met opdrachten van Rijksgebouwendienst en projectontwikkelaars met kantoren, musea, laboratoria en woningbouw. Gedurende deze periode zat hij ook in de welstandcommissies van Voorschoten en Wassenaar.

In 2011 stapte Gert Wiebing uit de Architektenkombinatie en begon een nieuw bureau in Noordwijk. Als eerste project kon hij aan de slag met een zalencentrum voor Noordwijkerhout. Daarna volgenden vele woningbouw- en andere projecten. Korte tijd is hij daarbij vennoot geweest bij zijn oude bureau, DJVDL architecten.
In begin 2019 is Wiebing Architecten verhuisd naar Katwijk, naast Chronos Vastgoed, met wie het bureau ook een samenwerkingsverband heeft.
 
Gert Wiebing is getrouwd en heeft twee kinderen en drie stiefkinderen.