MENU

Voorstraat Noordwijk


studie op smalle kavel in beschermd dorpsgezicht

Een langgerekte kavel met aan drie zijden vrij zicht binnen beschermd dorpsgezicht.
Hierop zijn een aantal studies gemaakt. Als eerste 5 herenhuizen met uitzicht op het parkje aan de overzijde. Het gebrek aan tuin wordt gecompenseerd door dakterrassen. Speciale uitstraling geven de beletages, waaronder de grote praktische souterrains.
Een tweede optie was het maken van 11 starters-appartementen, verdeeld over 2 portieken. Met een gezamenlijk dakterras. Op de hoek van de voorname Voorstraat bleef één herenhuis gesitueerd. 
Voor de herenhuizen kon de parkeernorm gehaald worden. Voor de appartementen-optie diende er compensatie elders gevonden te worden.
Een nieuwe variant werd aan de erfgoedcommissie voorgelegd. Hierbij werd het bestaande hoekpand behouden. Cruciaal was de oplossing van de buitenruimten. 
Al met al een lastige opgave, waar we zeker met alle partijen uit gaan komen!

appartementen
variant appartementen en hoekwoning, aansluitend aan rijksmonument
impressie
variant 4: Het bestaande hoekpand krijgt op de begane grond een nieuwe gevel
situatie
situatie

locatie

Voorstraat/Wilhelminastraat Noordwijk

status

studie